Orkest

Harmonie Les Amis Réunis is opgericht op 15 februari 1894 met als doel ” het beoefenen van de toon- en toneelkunst”
Na 1919 heeft de vereniging de overstap gemaakt naar de blaasmuziek om, in de toenmalige gemeente Nieuwstadt, de festiviteiten en kerkelijke plechtigheden muzikaal op te luisteren. In 1963 behaalde de harmonie het Limburgs kampioenschap in de eerste afdeling en een promotie naar de ere-afdeling werd in 1992 bereikt.

 

Dirigent dhr. Jo Brouwers.

Het orkest repeteert elke dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur in het gemeenschapshuis te Nieuwstadt (tegenover de kerk) en staat onder interim leiding van dirigent Dhr. Jo Brouwers.

Op 10 jarige leeftijd ben ik begonnen met een muziekopleiding. Na 1 jaar les op bariton van de plaatselijke kapper kwam ik bij de Harmonie van Koningsbosch.

Ik ben toen wekelijks met mijn vader naar Thorn gereisd om bij Kreato (de toenmalige muziekschool) trombone te leren spelen. In de 6 volgende jaren heb ik met zeer goed gevolg mijn ABCD diploma’s gehaald.

Na mijn middelbare school ben ik in 1973 naar het Conservatorium te Maastricht gegaan om Trombone en directie te studeren.

In 1978 heb ik mijn diploma Uitvoerend musicus Trombone en in 1979 HAFA- directie gehaald.

Daar in die tijd geen tromboneleraren waren op de muziekschool, kon ik in 1973 beginnen als trombone docent. Dit heb bij Kreato tot het faillissement in 2012 blijven doen.

Daarna werd ik als docent ZZPer bij Stichting Myouthic te Thorn, Muziekschool Rick te Weert, Muziekschool De Opmaat te Helden en verschillende Middenlimburgse korpsen. Leuk om te vertellen is dat mijn jongste leerling 8 jaar is en mijn oudste 72. Je bent dus nooit te oud om te leren.

Als dirigent ben ik van 1979 tot 2002 werkzaam geweest bij Harmonie Juliana te Sint Odiliënberg , van 1984 tot 2009 bij Musikcorps Braunsrath, van 2006 tot 2015 bij Harmonie de Unie te Sevenum. Ook ben ik nog van 2005 tot 2015 bandleider van Bigband Budel geweest.

Op het ogenblik dirigeer ik Musikverein Birgden en jullie orkest.

Naast bovenstaande werkzaamheden zijn er nog een aantal:

Arrangeur, Trombonist bij Studio Jan Theelen te Munstergeleen en het geven van workshops koper.

 

Onze Privacy policy vindt u op deze website onder het tabje:
privacy policy lar.